Дъжд и сняг рязко ще развалят времето

21 февруари 2019 | 19:26
0 коментара
Дъжд и сняг рязко ще развалят времето

От утре ще настъпи рязка промяна на времето. От северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и заедно с увеличението на облачността ще започнат валежи – първо от дъжд, после и от сняг.

В петък денят ще започне с разкъсана облачност, следобед дъжд ще завали първо в западните райони, в планините ще вали сняг. До края на деня валежите ще обхванат цялата страна. Дневните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса. През нощта срещу събота ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите от сняг през нощта ще се усилят и сутринта в първия почивен ден ни очаква снежна покривка почти навсякъде. В събота бързо валежите ще спират, но дневните температури ще бъдат доста ниски – под 0 градуса. В неделя сутринта ни очакват температури между минус 10 и минус 13 градуса. Дневните температури ще бъдат между минус 2 и 0 градуса.

Новата седмица ще започне с ясно и слънчево, но студено време. През деня температурите все още ще са ниски – между 0 и 5 градуса, като в Източна България ще достигат до около 7 градуса над нулата. Във вторник ще се затопли и дневните температури ще бъдат между 4 и 13 градуса – по-хладно ще бъде все още в Западна и Северна България. В сряда и четвъртък валежи не се очакват, температурите през деня ще бъдат между 3 и 10 градуса. Баба Марта ще дойде с разкъсана облачност и температури от 9 до 15 градуса в страната. /БГНЕС


Добавете Вашия коментар!