Двувековната църква „Св. Неделя“ в село Докатичево отвори вратите си и посрещна миряни от близко и далеч за храмовия си празник

07 Юли 2022 | 17:40
0 коментара
Култура
Двувековната църква  Св. Неделя  в село Докатичево отвори вратите си и посрещна миряни от близко и далеч за храмовия си празник

Днес село Докатичево празнува! Днес почитаме Света великомъченица Неделя, на чието име е кръстен и храма в чудно красивото симитлийско село.

Дни наред кипеше усилена подготовка. Десетки се включиха в облагородяването на района около храма, изграждайки навеси пейки и куп други удобства за спокойното празнуване на всички.

Казани с вкусен курбан бяха приготвени по повод празника. Отец Голев благослови старателно приготвената храна, отслужи и литургия на място за здравето на всички потомци от село Докатичево и техните семейства и приятели, които днес по обед не пропуснаха да посетят храма за празника.

Свещ за здраве в старинната църква запалиха и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и кметският наместник на селата Брестово, Тросково и Сухострел Живко Стаменов.

Вкусни гозби отрупаха масите, дълги хора се извиха под жаркото слънце, а щастливите миряни с радост споделиха празника и си пожелаха още много такива празници и най – вече здраве за всички!

Добавете Вашия коментар

TOP