Двоен стандарт - отварят ресторантите на хотелите, останалите под ключ

17 Декември 2020 | 11:53
0 коментара
Бизнес

От 22 декември ще бъдат отворени всички ресторанти в хотелите у нас. Това ще се случи на фона на затворените ресторанти и нощни клубове в цялата страна. Изключението оповести министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, като той оправда това с нуждата да се запази и психичното здраве на хората.

„Всеки може да посети зимните курорти, където да се разходи на чист въздух и да се разнообрази от затвореното пространство в жилището. Психичното здраве на хората е нещо много важно и ние не сме спирали да го следим. Съответно трябва да бъде осигурена възможността за хранене в съответния хотел“, коментира Ангелов.

Ресторантите в хотелите ще бъдат отворени при определена организация.

Ще бъде нужно всеки обект да изготви график за това как ще се извършва храненето – закуската, обяда и вечерят ще бъдат на две или три смени, като трябва да се спазва отстояние между хората и да няма повече от 50% заетост.

„Ресторантът ще работи с вечерен час до 22 часа, с което избягваме възможността за събирания и тържества по време на празниците“, заяви Ангелов.

Министърът категорично заяви, че ще бъдат извършвани проверки и стриктно ще се следи за спазването на мерките.

„Много внимателно ще следим какво се случва с мерките и това, което предстои е, че ще видите цялата сила на държавата.  Ще бъдат затваряни  обекти, които нарушават мерките. В това число и хранителни или нехранителни вериги. Ще създадем мобилни, които да проверяваме за това в тях ще влизат служители на МВР и РЗИ.  Аз ви обещавам, че такива обекти, които имат нарушения ще бъдат много бързо затворени“, категоричен бе министърът.

Той апелира да се изпращат сигнали, в случай, че се установят нарушения.

Добавете Вашия коментар

TOP