Двоен ръст на таксите при някои от банките у нас

12 Септември 2023 | 09:40
0 коментара
Бизнес
България
Двоен ръст на таксите при някои от банките у нас
Ново увеличение на таксите предприемат част от банките у нас. Ръстът при някои услуги е повече от двоен. Това се случва на фона на въведените от началото на месеца сметки за основни операции без такси и комисионни.

Използването на банкови услуги отдавна е неразделна част от ежедневието ни - за получаване на възнаграждения, пазаруване, спестявания или изпращане на пари на близки. Заедно с това идват и малките такси, тарифи и комисионни, които могатда ни изненадат неприятно в края на месеца. От миналия месец част от банките в България отново предвиждат увеличение на банковите услуги - най-вече за касовите операции.

Ръстът на таксите не е провокиран от срив в печалбите, категорични са експертите. Печалбата на банките към края на месец юли е рекордните над 2 млрд. лв, а до края на годината може да достигне 3 млрд. лв., каза за "Денят започва" по БНТ финансовият консултант Стойне Василев.

Според експерта Деян Василев има натиск към дигитализация на банковите услуги, а стремежът на финансовите институции е към все по-малко използване на човешки ресурс, заради високите заплати, както и на все по-рядкото използване на пари в брой.

Добавете Вашия коментар

TOP