„Движение 21“ се оттегля от преговорите с БСП за президентския вот

09 Август 2016 | 13:47
0 коментара
Политика
Движение 21  се оттегля от преговорите с БСП за президентския вот

„Движение 21” се оттегля от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати за президент на републиката.

ще продължат да водят консултации с различни партии и неправителствени организации за характера на промените, които целят и за личностите, които могат да реализират промените чрез президентската институция.

създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им, се казва в изявлението.

благодарят „на онези 49% от членовете на БСП, които подкрепиха идеята за партньорство с „Движение 21” и за общо явяване на предстоящите президентски избори“. Изказва се благодарност и на 48-те общински организации на БСП, които са номинирали лидера на „Движение 21” Татяна Дончева за кандидат за президент и вицепрезидент.

съществено разминаване в разбиранията и подходите на „Движение 21“ и на БСП към предстоящите избори.

поставянето на изборната надпревара върху плоскостта „ляво-дясно“ работи в полза на кандидата на ГЕРБ, изтъкват от „Движение 21“.

По думите им проблемите, които обществото ни трябва да преодолее, имат еднакви решения за поддръжниците и на левите, и на десните политически идеологии. Гражданските, политическите и икономическите свободи, справедливостта, върховенството на закона, са предпоставки, без наличието на които не може да бъде реализирана която и да е демократична политическа идея.News.bg

Добавете Вашия коментар

TOP