Двете лъвчета от благоевградския зоопарк ще прекарат само 5 месеца във Варна

25 Август 2020 | 10:08
0 коментара
Общество

От община Благоевград излязоха с позиция, относно настаняването на двете лъвчета от благоевградския зоопарк във Варна.

Припомняме, че още вчера изтече информация, според която животните заминавали за варненския зоопарк, където щели да останат, защото в Благоевград нямало как да се грижат за тях.

Ето пълната позиция, оповестена от местната администрация :

 

ВЪВ ВРЪЗКА С МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ, ОТНОСНО ДВЕТЕ ЛЪВЧЕТА, РОДЕНИ В БЛАГОЕВГРАДСКИЯ ЗООПАРК, БИХМЕ ИСКАЛИ, ДА ИЗЯСНИМ СЛЕДНОТО:

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД И ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА ‘‘РАЙВЕТ“- СОФИЯ ВЗИМАТ ПРЕДВИД НАСТОЯЩИТЕ НУЖДИ НА ДВЕТЕ ЖИВОТНИ, КАТО СЕ ВЗЕ И РЕШЕНИЕ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ НА ЛЪВЧЕТАТА В ЗООПАРКА ВЪВ ВАРНА.
ТЕ НЕ СА ПРЕОТСТЪПЕНИ ИЛИ ПРОДАДЕНИ, ПРИЧИНАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ Е, ЧЕ В ЗООПАРКА В ГРАД ВАРНА РАЗПОЛАГАТ С КВАЛИФИЦИРАН МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ, ВЪЗМОЖНОСТИ И УСЛОВИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАЛКИТЕ ДО МОМЕНТА, КОГАТО ЗАПОЧНАТ, ДА СЕ ХРАНЯТ САМИ И С ОБЩА ХРАНА.
СЛЕД КАТО ТОВА СТАНЕ ФАКТ, ТЕ ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ В ЗООПАРКА БЛАГОЕВГРАД. ДО ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ ГОТОВА И НОВАТА КЛЕТКА, КОЯТО СЕ ПРОЕКТИРА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ.
КАКТО ВЕЧЕ СЪОБЩИХМЕ, ДВЕТЕ ЛЪВЧЕТА ЩЕ БЪДАТ ОБГРИЖВАНИ И С ПОМОЩТА НА ОСИНОВИТЕЛ, КОЙТО ЩЕ ОСИГУРИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА ТЕХНИТЕ НУЖДИ, КОГАТО СЕ ВЪРНАТ В БЛАГОЕВГРАД.

Добавете Вашия коментар

TOP