Две версии за тежката катастрофа край Боснек

23 Ноември 2021 | 10:25
0 коментара
Криминално
Две версии за тежката катастрофа край Боснек

Две са водещите версии към този момент за тежката катастрофа край Боснек, при която автобус с регистрация Северна Македония се запали и изгоря.

45 са загиналите по информация към този момент, сред тях 12 деца, както и шофьорът на автобуса. Седем са спасени и откарани в „Пирогов”. На мястото на инцидента тази сутрин бяха премиерът Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков и директорът на Националната следствена служба и зам. главен прокурор Борислав Сарафов.

Катастрофата се разследва от Национална следствена служба. Разследващите работят по две основни версии- човешка грешка и възникнала внезапно техническа неизправност, съобщи Борислав Сарафов. Той подчерта, че катастрофата край Боснек е непозната по своите мащаби човешка трагедия. Картината е ужасяваща, хората са били скупчени, на въглен са, каза вътрешният министър Бойко Рашков. Това, което е известно към момента е, че четири автобуси са тръгнали на организирана екскурзия към Турция. Те са влезли у нас на 18 ноември. На връщане, снощи са преминали границата на Капитан Андреево. Малко след София са спирали на бензиностанция, за това не се изключва възможността да е имало прекачване на пътници от един в друг автобус. 

Самоличността на загиналите ще бъде установявана с ДНК анализ.

Добавете Вашия коментар

TOP