Две ваксинирани учителки сред заразените с Ковид-19 в Дупница

05 Октомври 2021 | 07:36
0 коментара
Общество

Поставен под карантина младеж е изчезнал от “Дом за настаняване от семеен тип” в Дупница. Домакинката в социалното заведение е заразена с К-19 и всички ползватели на услугата са под 10-дневна карантина.

В неделя при извършена проверка от РЗИ е установено, че 17-годишният младеж е изчезнал веднага след като било съобщено, че нямат право да излизат извън жилището за 10 дни.

Уведомено е РУ – Дупница, започнало е издирването му. Предполага се, че може да е отишъл при роднини или при приятел.

Младежът ще бъде подведен под съдебна отговорност за неспазване на предписанията на РЗИ по време на пандемия, след като бъде открит.

От вчера под карантина са и две групи от детска градина “Зора” в Дупница. Две от учителките в детската градина са с Ковид-19. И двете са ваксинирани. Едната от заразените учителки веднъж е прекарала К-19 и след това се е ваксинирала, съобщиха от детската градина.

Само през почивните дни има 36 новозаразени случая на Ковид-19 в община Дупница, сочи сводката от Областния кризисен щаб в Кюстендил.

В общинската болница в Дупница са настанени за лечение 37 души, от които 22-ма са на кислородна терапия, 4-ма интубирани. В частната болница хоспитализираните пациенти са 23-ма души.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP