Две спортни школи отвориха врати в Благоевград

11 Април 2024 | 10:10
0 коментара
Спорт
Благоевград
Две спортни школи отвориха врати в Благоевград

Откриха с тържествен водосвет нова футболна школа в Благоевград. 

Акдемията за деца е на "орлето" Александър Дюлгеров. Ще тренират деца от 5 до 11 години. "Вярваме, че спортът гради човека. Учи на дисциплина, уважение, постоянство, на спортсменство, изгражда ни като личности и характери и не ни позволява да се отказваме при трудности. Той не е само игра, а урок в живота, който ни подготвя да се изправяме пред всяко предизвикателство със смелост. Нашите цел е да изградим хора, които да бъдат носители на доброта, чест, постоянство и солидарност. Да помагат на отсрещния човек, да знаят, че всички хора са равни, независимо в каква сфера ще се развиват. Нашата академия ще развива паралелно както спортните умения и култура на децата, така и характера им. Като професионални спортисти, нашият екип ще се грижи да учи децата да бъдат както по-добри спортисти, така и по-добри хора", публикуваха от Академията в социалните мрежи.

Алиександър Дюлгеров е един от опитните футболисти в "Пирин" - Благоевград. В професионалния футбол е от 2009 година. Към момента е капитан на отбора. Играл е в ЦСКА, "Славия", "Локомотив"-София и други тимове. Той е известен със своята способност да мотивира и вдъхновява играчите си да постигат най-доброто от себе си. 

Боксов клуб в Благоевград също възстанови тренировъчната дейност. Заниманията по силовата дисциплина се провеждат в зала "Орфей" на парк "Македония". Заниманията са безплатни за всички. Провеждат се от треньор на НСА в събота и неделя от 10.00 часа. Залата разполага с всички пособия и уреди. Илия Илиев предоставя възможност за спортуване на подрастващите и по-големите благоевградчани. Може да се боксират за св свободното си време за хоби и спортна култура.

Добавете Вашия коментар

TOP