Две софийски фирми ще санират 3 жилищни сгради в Разлог срещу 895 хил. лв.

06 Април 2023 | 11:56
2 коментара
Бизнес
Благоевград
Две софийски фирми ще санират 3 жилищни сгради в Разлог срещу 895 хил. лв.

Софийските дружества „Билд инженеринг 09” ЕООД и „НСК София” ЕООД спечелиха обществената поръчка, обявена от Община Разлог, за изпълнението на строително-монтажни работи по проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог-пета група“ по оперативната програма „Региони в растеж”. Поръчката е разделена на три обособени позиции, като прогнозната стойност за изпълнението й е 963 287,89 лв.

Класирането на победителите в конкурса е от втория опит, като на 31 януари т.г. Община Разлог прекрати поръчката поради констатиран в хода на процедурата липсващ съществен елемент от нея, а именно проекта на договор, който е задължителна част от документацията, с която следва да се запознаят изпълнителите преди подаването на документите.

След подбор на оценителната комисия поръчката за санирането на многофамилна жилищна сграда на ул. „Екзарх Йосиф“ №58 е спечелена от „НСК София” ЕООД на Светлин Владимиров. Софийското дружество пребори 6 фирми, сред които „Билд инженеринг 09” ЕООД на Георги Владимиров от столицата, самоковските дружества „Градив 77” ЕООД с управител Евгени Тодоров и „Само Строй” ЕООД, собственост на Димитър Стоянов. От Пиринско кандидати бяха разложката „ВИНСТРОЙ” ЕООД на Стефан Стефанов и благоевградските „Престиж Бизнес-93” ООД на Георги Шапков и Любен Янев и „Ркем Груп” ЕООД на Райна Янчова. За ремонта на жилищната сграда на ул. „Екзарх Йосиф“ №58 „НСК София” ЕООД ще усвои 300 071,73 лв. Сградата е с един подземен сутеренен етаж и пет жилищни надземни етажа, със застроена площ от 491 кв.м и разгъната застроена площ от 2699 кв.м, построена е през 1975 г.

За изпълнението на ремонта на две жилищни сгради с адрес ул. „Стефан Стамболов“ №5 и №13 зам. кметицата на община Разлог Гергана Колчева- Фарфарова е определила софийската фирма „Билд инженеринг 09” ЕООД на Георги Владимиров, който и за двете обособени позиции е класиран на първо място от комисията. „Билд инженеринг 09” ЕООД пребори конкуренцията от 3 фирми, подали документи за участие в конкурса по втората обособена позиция, и 4 фирми за втората позиция. За санирането на едната сграда столичната фирма ще получи 302 116,21 лв. от общинската администрация в Разлог, а за другата – 292 995,41 лв., или общо 595 111, 62 лв.

Сградата на ул. „Стефан Стамболов“ №5, която предстои да бъде ремонтирана от „Билд инженеринг 09” ЕООД, е с един вход и със застроена площ от 471 кв.м и разгъната застроена площ от 2411кв.м, построена е през 1975 г. Другата сграда, която ще ремонтира столичната фирма, е на същата улица – „Стефан Стамболов“ №13. Тя е с два входа и със застроена площ от 404 кв. м и разгъната застроена площ 2354 кв.м, като и тя е построена през 1975 г.

Според техническата спецификация повечето прозорци и балконски врати на апартаментите в жилищните сгради, на които предстои да бъдат санирани, са с монтирана нова PVC или алуминиева дограма със стъклопакет, а на останалите е старата дървена слепена дограма, която следва да бъде подменена с нова.

Към датата на решението за откриване на процедурата е осигурено частично финансиране в размер на 85% от прогнозната стойност, съобщават от общинската администрация в Разлог. За останалата част от общата стойност на договора не са осигурени средствата за финансиране, като той е сключен под условие на чл.114 от Закона за обществените поръчки (договор, клауза с отложено изпълнение).

През годините общинската администрация в Разлог успя да подобри енергийната ефективност на 14 блока в града чрез различни проекти. Общинарите ще приемат заявления за участие за подобряването на енергийната ефективност на сградите в срок до 1 май 2023 г., като одобрените сгради ще получат до 100% безвъзмездна финансова помощ.

След края на месец май 2023 г. при кандидатстване за саниране на жилищни сгради във втория етап от процедурата собствениците на обекти ще трябва да платят 20% от стойността на проекта. /Струма бг/

Добавени коментари

000 публикува:
07 Април 2023 | 08:00
Иновация на джуровата мрь,,,а Ида избори
разлог публикува:
06 Април 2023 | 15:17
каква ти софийска фирма явата ако е софийска фирма сте луди

Добавете Вашия коментар

TOP