Две символични изложби ще бъдат открити на 14 февруари в Благоевград

13 Февруари 2022 | 17:02
0 коментара
Култура
Две символични изложби ще бъдат открити на 14 февруари в Благоевград

В деня 14 февруари, влязъл в бита на българина като Празник на виното, набиращ популярност и като Празник на любовта, а в календара на професионалните празници и като Празник на археолога, в Благоевград ще бъдат открити две изложби.

 

В 18:00 часа, в залите на Градската художествена галерия ще се  открие вече превърналата се в традиционна изложба „Любовта и Виното“. В нея ще участват 37 автори със 72 творби във всички видове на изобразителното изкуство – живопис, графика и приложно изкуство. В изложбата се включват както доайени на благоевградската група на художниците, така и  млади автори. Повечето от представените творби са съвсем нови и посветени на празника.

Без официално откриване в Регионалния исторически музей ще бъде експонирана изложба, посветена на археологията. Изложбата „Познато в непознатото, видимо в невидимото“ ще покаже артефакти от фонда на музея както и интересни постери, които правят паралел между минало и настояще. Посетителите ще могат да видят експонатите, които след година отсъствие се завърнаха от Лион, където участваха в изложбата за праисторията на Европа като едни от най-старите неолитни образци на праисторическото изкуство. Изложбата ще остане в Регионалния исторически музей – Благоевград около месец.

Добавете Вашия коментар

TOP