Две са основните версии за тежката автобусна катастрофа, при която загина един човек

12 Декември 2022 | 08:40
0 коментара
Криминално
Две са основните версии за тежката автобусна катастрофа, при която загина един човек

Две са основните версии за тежката автобусна катастрофа, при която загина един човек. Едната е човешка грешка свързана с несъобразена скорост, а другата – техническа неизправност, предаде кореспондентът на БГНЕС.

 

Тежкият инцидент стана вчера на територията на област Хасково, след като автобус падна в дере. Вследствие на инцидента е загинала 68-годишна жена от Бургас. Броят на ранените нарасна на 19. Състоянието на пострадали е добро. 10 от тях са настанени в болницата в Хасково. Четирима от тях са със счупвания, шофьорът и екскурзоводката са с леки фрактури. Всички са без опасност за живота.

Сигналът за пътното произшествие е подаден на тел. 112 малко след 18:00 часа. По първоначална информация на път II-55 Нова Загора – Хасково /между селата Дрипчево и Младиново/ - на територията на област Хасково, пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували 40 пътници е паднал в дере край пътя. След добра координация към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила от Хасково, Харманли и Свиленград. Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някой транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон.

Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна, пред униформените той е обясни, че на завой автобусът е поднесъл. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP