Две положителни проби за COVID-19 на тествани ученици в Пиринско

11 Ноември 2021 | 15:24
0 коментара
Общество
Две положителни проби за COVID-19 на тествани ученици в Пиринско

2 положителни проби, по една в Сатовча и във Вълкосел, са дали ученици от 1-ви  до 4-ти клас от област Благоевград при тестването за коронавирус в училищата днес. Това съобщи за Радио Благоевград началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

Той уточни, че в училищата в областта са направени общо 3512 теста или това са ученици от 362 паралелки. Тествани са 292-ма педагогически специалисти и 150 непедагогически специалисти като резултатите на всички са отрицателни.

В цялата кампания по тестването са участвали около 293-ма човека, от които 283 са педагогически специалисти, които са ангажирани с обучението на учениците, допълни Златанов.

77 първокласници от близо 106 са започнали днес присъствено обучение след тестване за COVID-19 в III-то ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград, каза за Радио Благоевград директорът на училището Михаил Спасов. Останалите ученици от втори, трети и четвърти клас ще започнат присъствено обучение след тестване във вторник, уточни директорът на III ОУ „Димитър Талев“.

300 ученици от 1-ви до 4-ти клас от VII-мо СУ „Кузман Шапкарев“ от вчера също се върнаха в класните стаи, съобщи директорът Лилия Стоянова. По този начин в клас се обучават присъствено 15 паралелки от 1-ви до 4-ти клас от общо 20 в училището.

И в двете училища тестването е преминало безпроблемно, отнело е около 20-30 минути, а в него са взели участие учители и родители.

Добавете Вашия коментар

TOP