Две победи и две загуби е равносметката за изминалата седмица на БК Политехника Дупница

04 Март 2024 | 12:12
0 коментара
Спорт
Кюстендил
Две победи и две загуби е равносметката за изминалата седмица на БК Политехника Дупница

Две победи и две загуби. Такава е равносметката от мачовете за изминалата седмица на БК Политехника Дупница.

Всичко започна с успех на женският отбор, който надигра с 40:33 тима на Свети Георги. Мария Делчева беше най-резултатна в срещата, реализирайки 15 точки. Тя добави и 4 борби и 2 асистенции на сметката си. Силно се представи и Деляна Кадиева – 6 точки, 14 борби и 7 асистенции. С 8 точки и 8 борби се отчете Диана Несторова. За отбора на Свети Георги Михаела Петрова вкара 9 точки, хвана и 7 борби. В класирането при жените Политехника е първи с 11 победи от 12 мача.

При мъжете в А група на Запад в ББЛ убедителна победа със 112:72 постигна Политехника Дупница срещу Ботев Враца. Мартин Димитров се включи от пейката за „лилавата лавина" и завърши с дабъл-дабъл – 21 точки и 14 борби. Мартин Петров добави 21 точки, 4 борби и 5 асистенции. Силен мач изнесе и Даниел Запрянов – 19 точки, 4 борби, 2 асистенции. Общо петима баскетболисти на Политехника Дупница приключиха с двуцифрен брой точки, което беше фактор за успеха. За врачани на ниво се представи Калоян Пенев – 18 точки, 8 борби, 4 асистенции. Йън Христов приключи с 16 точки, 3 борби и 6 асистенции. В класирането на ББЛ, А група Запад тимът на Политехника Дупница заема второ място с 13 победи и 6 загуби.

Б-отборът на Политехника загуби през седмицата с 66:78 от София Викингс. В наглед равностоен мач „викингите" успяха да надделеят със силна игра през второто полувреме. Най-резултатен за Политехника Б стана Боби Петров, който вкара 20 точки, хвана 3 борби и даде 2 асистенции. С великолепен трипъл-дабъл завърши Ивайло Константинов – 15 точки, 10 борби и 13 асистенции. Орлин Атанасов пък добави 11 точки и 7 борби. За противника четирима баскетболисти записаха двуцифрен брой точки на сметката си, което се оказа решаващо за успеха. В класирането на ББЛ, Б група Запад, Политехника Б е на 6-о място с 10 победи и 8 загуби.

В турнира за Купата на Българска баскетболна лига Политехника Дупница загуби със 76:83 от Енигма Фойерверк на ½-финал. Срещата в бургаската зала „Бойчо Брънзов" се разви изключително драматично и същевременно злощастно за Политехника. Отборът от Дупница контролираше играта през по-голяма част от времето и водеше в резултата, но допусна обрат в последната четвърт. Именно в четвъртата част Енигма отбеляза цели 33 точки срещу само 17 за Политехника и това донесе успеха за софийския тим. Омар Ел-Аюби бе най-резултатен за „лилавата лавина" с 19 точки. Прибави 9 борби и 2 асистенции. Димитър Генов завърши с дабъл-дабъл – вкара 17 точки и хвана 10 борби. Добави и 6 асистенции. Мартин Петров се отчете с 15 точки, а Асен Попов с 12. За победителите Виктор Маргаритов наниза 29 точки. Любен Пасков прибави 21.

Добавете Вашия коментар

TOP