Две жалби са постъпили до този момент в Районна избирателна комисия- Благоевград

26 Март 2017 | 13:06
0 коментара
Общество

Две жалби са постъпили до този момент в Районна избирателна комисия- Благоевград. Това съобщи на пресконференция Мартин Бусаров, председател на Районна избирателна комисия- Благоевград.

По думите му, в първата е записано, че пред секции с номера 40, 41и 42, които се намират в Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” Благоевград, на по- малко от 50 метра има плакати разлепени на определена политическа формация. „Свързахме се с председателите на тези секции и установихме, че действително има плакати, които се намират пред секциите. Дали сме указания и плакатите са премахнати своевременно от председателите на комисиите“, каза Бусаров. По думите му е постъпила и втора жалба от лице, което твърди, че има несъвместимост на лице, което е регистрирано като застъпник, а и е зам.- кмет на Община Хаджидимов. „Дали сме указания да бъде допълнена жалбата, като се посочи имената на въпросното лице и след това ще се произнесем с решение“, каза Бусаров. Той допълни, че е спокойна до този момента обстановката в областта, като учудващо няма голям брой на неявили се членове на СИК-ве.

„Около 15 сигнала бяха подадени, че има неявили се към 07,30 часа членове на СИК, а до 08,30 часа се явиха 13 от тях. Произнесли сме само две решения, с които сме направили вътрешно размесване в комисиите, в които не са се явили секретар сме назначили член на комисията за секретар. На едно място имахме неявил се зам. – председател и сме назначили член на негово място-“, каза Бусаров.

Добавете Вашия коментар

TOP