Две фирми се конкурират за доставките на хляб за детски и социални заведения в Благоевград

30 Ноември 2021 | 20:13
0 коментара
Бизнес
Две фирми се конкурират за доставките на хляб за детски и социални заведения в Благоевград

Две фирми претендират да си разделят доставката на хляб и хлебни изделия за детските и социални заведения в община Благоевград. Софийското дружество „Симид София“ ЕООД е депозирало оферта да зарежда детските ясли и градини, а  благоевградското „Ен Джи Бейкъри“ ЕООД – за социалните заведения. Двете фирми заедно с „Еталон 66“ ЕООД се конкурираха преди няколко месеца за същата поръчка, но тя бе прекратена в началото на октомври и обявена повторно, тъй като комисията по провеждане на процедурата излезе с препоръка за отстраняване на трите дружества участници и кметът прие съображенията им. Общата й стойност е над половин милион лева, а срокът за изпълнение – 3 години. Несъответствие на сертификати отстрани „Еталон 66“ на Петър Иванов. „Ен Джи Бейкъри“ бяха заявили в офертата си, че ще правят доставките от склад на ул. „Места“ 13 в Благоевград, но справка от ОДБХ показала, че на този адрес има действащо предприятие за производство на трайни и нетрайни сладкарски изделия, но няма регистрация за производство на хляб и хлебни изделия.

От софийската фирма „Симид София“ ЕООД пък  бяха декларирали, че ще извършват доставките от склад на ул. „Я. Сандански“ 1 в кв. „Струмско“, но при служебна проверка в Националния електронен регистър на обектите за производство и търговия на едро и дребно с храни от животински и неживотински произход към БАБХ не е регистриран такъв обект за производство на хляб и хлебни изделия.

Любопитно е как при това условие столичното дружество повече от три години извършва аналогични доставки за детските градини и ясли и за социалните заведения в общината. Припомняме, че в началото на март 2018 г. „Симид София“ ООД бе поканено да участва в процедура с пряко договаряне за доставка на хляб и хлебни изделия за детските и социални заведения и сключи договор с общината за 543 945,60 лв. с ДДС. До поканата се стигна, след като тогава общината на два пъти в рамките на година обявява обществената поръчка – първия път съдът отмени решението на комисията, а втория бяха отстранени и двете конкуриращи се дружества.

Сега за доставка на хляб и хлебни изделия за детските заведения в общината за период от 3 г. са заложени 232 620 лв. без ДДС, а за социалните заведения – 225 083, 63 лв. без ДДС, което е общо близо 550 хил. лв. с ДДС.

След преглед на документите на двете фирми комисията ще се произнесе дали ще бъдат допуснати до отваряне на ценовите им оферти.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP