Две близначки от Благоевград с благородна кауза за бездомните животни

13 Юли 2022 | 10:36
0 коментара
Общество
Две близначки от Благоевград с благородна кауза за бездомните животни

Хората да бъдат по-отговорни към собствените си домашни любимци, а след това и към бездомните, които са навсякъде около нас, е призивът на Илона и Йоана Иванови от Благоевград. Те са близначки, които имат лятна кауза – да се грижат за домашните любимци на жителите на областния център, а със събраните средства ще финансират нуждите на безстопанствените животни, за които се грижат. Дейността на двете студентки от Благоевград започва още от ученическите им години, когато намират в кашон изоставено коте в центъра на града. „Още тогава ни направи впечатление самата реакция на хората и отношението към нуждаещото се коте, което  всички виждаха, но никой не реагираше. Двете бяхме малки и не знаехме как стоят нещата с грижите, клиниките за бездомните, със събирането на средства, но решихме, двете със сестра ми, да го занесем до най-близката клиника. За щастие котето се възстанови доста бързо и след това си намери дом“, разказва Илона Иванова пред БНР.

Това е първият „сблъсък“ на младите момичета с грижите за безстопанствени животни. През годините те продължават да трупат опит, да събират средства и да се грижат за изоставените, болни и отхвърлени животни в Благоевград.

Новата кауза, която Илона и Йоана Иванови започват, е свързана с разхождане на домашни любимци, грижа за животни, които трябва да бъдат оставени вкъщи и няма кой да ги наблюдава, като се гарантира отговорност и любов към животните. За услугите, които предлагат, двете дами не са определили цена, а оставят нуждаещите се от помощ граждани да определят сами цената, спрямо техните възможности. Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на безстопанствени животни или извършването на належащи манипулации.

 

 

Източник:БНР

Добавете Вашия коментар

TOP