Двамата благоевградски охранители В. Господинов и Л. Илиев, които участваха в неделния екшън в пиано бара, се оказаха служители на Общинския инспекторат

08 Март 2023 | 10:08
18 коментара
Общество
Двамата благоевградски охранители В. Господинов и Л. Илиев, които участваха в неделния екшън в пиано бара, се оказаха служители на Общинския инспекторат

Кметът Илко Стоянов: Ако са виновни, ще има последствия…

Двамата благоевградски охранители Васил Господинов и Любомир Илиев, които участваха в неделния екшън в пиано бара, се оказаха служители на Общинския инспекторат.

За коментар по случая потърсихме кмета на Благоевград Илко Стоянов, който заяви следното: „Двамата охранители са на втори трудов договор в Общинския инспекторат, както много други служители в общината. Ако се докаже, че двамата служители от инспектората са виновни, тогава ще има последствия”.

Потърсихме и директора на Математическата гимназия Николай Каращранов, чийто заместник Димитър Стойчев се оказа в епицентъра на случката. „Разговарях с моя заместник. Той не е участвал в инцидента. Аз повече вярвам на него, защото ако не му вярвах,  нямаше да е в моя екип. Това, което е станало, е в свободното му време, няма общо с работата му. Всеки има право на личен живот. Няма да коментирам повече, тъй като не съм бил свидетел на случилото се”, заяви директорът на гимназията.

Пострадалият съдебен охранител Тодор Гръчки от вчера е в отпуск по болест. Колегите му Павел Тодоров, Милен Димитров и Николай Мирчев твърдят, че той е с благ характер, никога не е проявявал агресия и не вярват в твърдението, че е размахвал служебна карта и се е представял като „полицай“, за да не плати вход за пиано бара. Възмутени са от действията на гардовете, чиято работа е да съблюдават за сигурността и реда в заведението, а не да бият клиенти.

Както „Струма“ писа, до екшъна на 5 март около 4 часа се стигна след разправия между охраната и компанията на празнуващия имен ден съдебен охранител Тодор Гръчки, в която били кумашинът му Димитър Стойчев, зетят Спас и жена му. Управителят на охранителната фирма Красимир Алексиев твърди, че ситуацията е провокирана основно от зам. директора на гимназията, който през цялото време се заяждал с персонала. Неговата версия е, че след като платили сметка 200 лв., клиентите били изведени от бара от охраната, но започнали да се съпротивляват, при което пострадали двамата гардове.

Каква е истината за инцидента, кой кого е провокирал, е въпрос, на който отговор ще дадат разследващите.  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 2 от НК – причиняване леки телесни повреди от служители на охранителна фирма „Елос“ ООД при изпълнение на служебните им задължения – охрана на пиано бар „Пианото“ на ул. „Тодор Александров“ № 23, изразяващи се във фрактура на носна кост на благоевградчанина Тодор Гръчки и пукната носна кост  и натъртени ребра на Спас Георгиев от София.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са иззети записите от охранителните камери. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Благоевград.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавени коментари

bojkov публикува:
11 Март 2023 | 15:50
smurt tree smurt
Лили публикува:
09 Март 2023 | 19:36
По два трудови договори, а млади хора са безработни! Не те е срам, кмете! Побойници и пияници назначаваш! Не се надяваой на втори мандат, дори да пуснеш копоите си да бият и слухтят!
Васко публикува:
09 Март 2023 | 06:38
Илко,Илко все ти е такава работата-убаеа ама циганска.
Володя публикува:
08 Март 2023 | 23:20
Селски биячи със заплата от нашите данъци.
Ети публикува:
08 Март 2023 | 22:11
Тия от кръчмата няма ли да покажат записите? Или във всяка дискотека се пуши и РЗИ са сляпи, оппа и да тръгнат общинските педерунгели знаят и мача е свирен
Юриста публикува:
08 Март 2023 | 20:53
Май на Илко ще му е последен мандат..
клара публикува:
08 Март 2023 | 20:39
излагация циганина живее в негов си свят и не може да се усетои какви ги надроби
Мими публикува:
08 Март 2023 | 20:23
Това ли са инспектори?! Запретнати ръкави, брафясали и татуирани :0
Общинар публикува:
08 Март 2023 | 20:21
Това недоразумение взе да ги назначава на по два допълнителни договори в общината Преди него никой не си позволяваше такива волности. Незнам дали очаква ние, които сме само с основен договор, утре да гласуваме за него. Да не стане, че да угоди на 50 човека, да изпусне 200.
Санде публикува:
08 Март 2023 | 20:04
Много е притеснително това, което казва кмета, пе много хора в общината са на втори трудов договор. Колко хратутници се издържат от нашите данъци.
rilci brazilci публикува:
08 Март 2023 | 19:50
na kafqviq mutrite na ciganina glavorezite na trachi laji marshite na istinata ohranata na zarqta sopolite na nedelcho prasetata
Пирин публикува:
08 Март 2023 | 19:39
Ебати измислените герои са тези от т.н. инспекторат! Тези си мислят, че света се върти около тях! Крайно време беше да се издънят, защото се правят на рамбовци от както са назначени в общината! А ние им плащаме от нашите данъци, нещастни говеда с власт!
Асен публикува:
08 Март 2023 | 14:45
Брондо, стига си писал коментарите си. Всички разбрахме , че нищо не става от Бриндовци. Аман от палячовщини, ако не можеш да изкараш 2 лв с честен труд стига текетирал. Отивай си на село и блъскат незаконната си къща
Мариета публикува:
08 Март 2023 | 13:04
Васко е гей, нали?
Баси публикува:
08 Март 2023 | 13:02
На заплата в Общината работят като..... охрана в кръчма. Нема такъв град
brei публикува:
08 Март 2023 | 10:37
Много готин клин бре, мъжки
kolega публикува:
08 Март 2023 | 10:33
ilko da ti donesa li sirene a kashkaval lelelele padenie nema takav kmet da go darjish na rabota za da ti nosi a ko ne vervate popitaite izgonenite kolegi deto sme v angliq
Христина публикува:
08 Март 2023 | 10:28
Илко Илко какви са тези хора бе носят на ревера емблемата на общината и са се надули като мутри с тези татоси по рацете нещо не разбирам това за нормално. На Илко инспектората му е пълна излагация.

Добавете Вашия коментар

TOP