Двамата банскалии А. Тодев и Н. Балев откраднали дограма за 11 000 лв., се отърваха с условни присъди

08 Май 2016 | 21:13
0 коментара
Криминално
Двамата банскалии А. Тодев и Н. Балев откраднали дограма за 11 000 лв., се отърваха с условни присъди

Шестмесечни условни присъди за кражба на дограма за над 11 000 лв. от строителен обект получиха 29-годишният Александър Тодев и 27-годишният Николай Балев от Банско.

Двамата отърваха решетките, след като се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. Те ще платят и 262 лева за разноските по експертизата. Собственикът на обрания обект, бизнесменът Виталий Золотарьов, е категоричен, че след окончателното произнасяне на съда ще заведе частно наказателно дело срещу извършителите. Той обясни, че щетите, нанесени от двамата крадци, са в пъти по-големи от описаните. В хода на разследването не са открити и изчезналите капандури, а стойността само на едната е около 3000лв. Открадната е и електрическата инсталацията, при което е повредено голямо количество гипсокартон, нанесени са и други щети, откраднати са и вещи, които не са описани, твърди Золотарьов.

Александър Тодев и Николай Балев бяха разобличени в кражбата през юли миналата година. Двамата са действали още от юни, като са вандалствали в новостроящия се хотел няколко пъти, т.е. в условията на продължаващо престъпление. Откраднатата дограма е била монтирана и за демонтирането й са използвали режещ инструмент, при което са нанесени щети и на стените. За транспортирането на присвоените вещи е използван автомобилът на трето лице. Голяма част от намерените и иззети от полицията стъклопакети са счупени и са негодни за употреба. 

И двамата банскалии са съдени и за друго престъпление, но са реабилитирани, поради което се водят неосъждани.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP