Двама задържани на ГКПП "Кулата"

23 Май 2023 | 10:54
0 коментара
Криминално
Благоевград
Двама задържани на ГКПП Кулата

Двама мъже са задържани на при опит да внесат нелегално в България през ГКПП "Кулата" над 90 килограма канабис. Часове преди това на ГКПП "Видин" - Дунав мост 2 служители на Агенция „Митници“ задържаха друг камион с над 120 килограма от наркотика. 

Наркотикът на Кулата е открит по време на щателен рентгенов контрол на тежкотоварна композиция с българска регистрация, която е влязла от Гърция. Служители от отдел „Борба с наркотрафика" към Агенция Митници са извършили последваща физическа проверка на влекача с хладилно полуремарке. В специално изграден тайник - двойно дъно на хладилното ремарке, са открити 154 пакета с марихуана с общо тегло 92 килограма. 

Шофьорът на камиона и пътуващия с него мъж са задържани за 72 часа, а прокуратурата им е повдигнала обвинения и предстои да поиска постоянна мярка „задържане под стража“. 

Часове преди удара на митническите служители на Кулата, техни колеги и служители на ГДБОП са открили в друг камион над 120 килограма канабис на ГКПП Видин- Дунав мост 2 . 

По документи влизащия в България тежкотоварен автомобил с българска регистрация е превозвал месо от Румъния. Наркотикът е открит между палетата със стока, скрит в сакове и чанти от зебло. 

Водачът на превозното средство – турски гражданин е задържан в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние.
За пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева. 

Добавете Вашия коментар

TOP