Двама съдии от Благоевград поискаха да си разменят работните места

10 Юли 2020 | 07:10
0 коментара
Общество

Двама съдии от Благоевград поискаха да си разменят работните места. Аспарух Христов, който наскоро е назначен за съдия в РС – София, след като приключи двугодишния стаж на мл. съдия в Окръжен съд – Благоевград, е пожелал да се върне в РС – Благоевград. Той ще заеме мястото на районния съдия Силвия Николова, а тя ще се премести на неговото в Софийски районен съд. Тази процедура е предвидена в чл. 194, ал. 2 от Закона за съдебната власт и се допуска при взаимно съгласие на двамата съдии на равна по степен длъжност, както и с одобрението на техните административни ръководители.

Вчера съдийската колегия на Висшия съдебен съвет разгледа два такива казуса. Единият за размяна на двама магистрати от РС – Каварна и СРС, която бе гласувана с указание да си довършат започнатите от тях дела и да изпишат тези, които са за решения. Вторият беше за благоевградските магистрати, но решението бе отложено заради изискана справка от РС – Благоевград за актовете на съдия Силвия Николова, която да бъде предоставена на председателя на СРС.

Преди 6 години Силвия Николова и колежката й Татяна Богоева-Маркова се преместиха от РС – Петрич в РС – Благоевград заедно със съдийските щатове след решение на ВСС, като двете съдийки започнаха да гледат граждански дела.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP