Двама са задържани при спецакция в Благоевградска област

14 Февруари 2024 | 15:45
0 коментара
Криминално
Благоевград
Двама са задържани при спецакция в Благоевградска област

В  област Благоевград днес се провежда специализирана полицейска операция по линия на противодействие битовата и конвенционалната престъпност, като се извършват и проверки по метода „Широкообхватен контрол“  за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачите и пътниците в превозните средства.

В хода на специализираната полицейска операция общо на територията на областта са проверени: 698 лица, 516 МПС, 13 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 12 автоморги, 27 питейни заведения и 22 търговски обекта. Съставени са 21 акта за установено административно нарушение и 103 фиша. Регистрирани са 6 престъпления. Задържани са 2 лица. Иззети са около 23,6 грама амфетамин и около 0,31 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Образувано е едно досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. От представителите на другите институции са съставени 5 констативни протокола.

От екипи на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и РУ-Петрич съвместно със служители на Агенция „Митници“, БАБХ и ДГС-Петрич, само на територията, обслужвана от РУ-Петрич са проверени:  61 лица,  48 МПС, 2 пункта за черни и цветни метали, 2 заложни къщи, 2 автоморги, 4 питейни заведения и 8 търговски обекта. Съставени са 2 акта за установено административно нарушение.

Работата продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP