Двама души са загинали при 88 пожара в страната през последното денонощие

19 Март 2024 | 08:24
0 коментара
Криминално
България
Двама души са загинали при 88 пожара в страната през последното денонощие

През последното денонощие противопожарните служби в страната са реагирали на 119 сигнала за произшествия и са ликвидирали 88 пожара, съобщава Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на сайта си.
 
От подадените сигнали за произшествия четири са били лъжливи.

Двама души са загинали при пожарите, допълват от ГДПБЗН. Мъж на 65 години е загинал при пожар в каравана до местността около хижа Здравец, област Пловдив. Освен караваната, са горели дървета и храсти в близост до нея. Пожарът е загасен от екип на пожарната в Пловдив. Друг мъж на 65 години е загинал при пожар в таванска стая в жилищна сграда във Варна. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара. От тях седем са в жилищни сгради; два - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три - в транспортни средства и други. Пожарникарите са извършили 27 спасителни дейности и помощни операции. От тях 12 са били при катастрофи в транспортни средства. 

Без нанесени материални щети са 74 от възникналите пожари, от които: 31 в сухи треви, горска постеля и храсти; 32 в отпадъци; девет в готварски уреди и комини. 

 

Добавете Вашия коментар

TOP