Двама души са пострадали след сбиване пред сградата на полицията в Кюстендил тази сутрин

14 Август 2016 | 17:25
0 коментара
Общество
Двама души са пострадали след сбиване пред сградата на полицията в Кюстендил тази сутрин

Двама души са с повърхностни наранявани след сбиване пред сградата на полицията в Кюстендил. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

До инцидента се е стигнало след като от полицията са задържали жител на ромския квартал, заради конфликт снощи. Тази сутрин са били извикани за даване на обяснение други двама мъже. В същото време пред сградата се събрали около 30 души, представители на две враждуващи по между си фамилии. Между тях е възникнал конфликт, замеряли са се с камъни и парчета от плочки. Наложило се е пристигналите на място полицай да възпроизведат изтрели във въздуха.

При сбиването са пострадали двама души, които са без опасност за живота. С цел гарантиране на спокойствието и предотвратяване на нов конфликт в ромския квартал на Кюстендил има засилено полицейско присъствие. Продължава работата по документирането и изясняването на всички факти около инцидента снощи в ромския квартал, както и от сбиване тази сутрин.

Действията са под наблюдението на прокуратурата. Работи се и по установяване на всички съпричастни към събитията от тази сутрин лица. 

Добавете Вашия коментар

TOP