Двама атентатори самоубийци се взривиха по време на полицейска акция в Анкара

08 Октомври 2016 | 10:44
0 коментара
Общество
Двама атентатори самоубийци се взривиха по време на полицейска акция в Анкара

Двама атентатори самоубийци се взривиха по време на полицейска акция в Анкара. При операцията са открити около 200 кг. вещества, използвани за изработката на бомби. Това съобщи кметът на турската столица Ерджан Топаджа пред телевизионния канал НТВ, цитиран от ТАСС.

„Самоличността на един от тях е установена, по предварителна информация вторият е жена. Има подозрения, че има и трети човек. Неговото издирване продължава“, каза кметът. Той посочи още, че терористите са от град Диарбекир в югоизточната част на страната и са били издирвани. По неговите думи по всяка вероятност инцидентът е свързан с Кюрдската работническа партия (ПКК). По информация на НТВ полицията е получила информация за подготвян терористичен акт около 6 часа местно време. Силите на реда са блокирали ловна хижа в района Хаймана на 30 км от Анкара. Когато полицията е наредила на заподозрените да се предадат, те са взривили автомобила, в който са се намирали.

При инцидента няма други пострадали. Няколко дни по-рано единият заподозрян Харун Арслан е купил автомобил, с който да осъществи нападение, съобщава в. „Хюриет“. „Интересно е, че върху автомобила е имало турско знаме“, каза кметът Топаджа, според когото по този начин извършителите най-вероятно са опитали да се прикрият. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP