Двадесет деца в болница в Ямбол със симптоми на отравяне

19 Ноември 2019 | 07:07
0 коментара
Общество

Около 20 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години са били настанени снощи в ямболската болница със съмнения за хранително отравяне, съобщи БНТ.

В късният следобед учениците се почувствали зле и били откарани в спешния център в Ямбол с болки в корема и повръщане.

След преглед те са настанени в инфекциозното отделение на болницата под лекарско наблюдение, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лечение.

На всички ще бъдат направени изследвания и най- късно в сряда ще бъде ясно каква е причината за неразположението. Всички пострадали деца учат в съседното село Дражево. Храната, която им се предоставя е на принципа на кетъринг и с нея се хранят близо 1 300 ученици от община Тунджа.

В момента представители на здравната инспекция и областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки в училището в Дражево.

Стефан Тодоров, родител на едно от пострадалите деца разказва: „Прибра се хлапето от училище, прибра се и взе да си играе с топката, пред мен е стадиона, и по едно време дойде до магазинчето при мен и вика нещо не ми е добре тате и повърна”.

Д-р Валентин Вълчев от Спешна помощ в Ямбол информира: „Няма деца в тежко състояние. Надяваме се че ще бъдат овладяни тези оплаквания. Това е клинична картина на хранително отравяне, но няма нищо драматично на този етап”.

Кметът на община Тунджа пък коментира:

„Най-интересното е че става въпрос само за деца от Хаджидимитрово, а тази храна ядат всички деца от община Тунджа.

В Дражево учат деца от Хаджидимитрово и Дражево нито едно Дражевско дете не е тук, само Хаджидимитровски и нито едно дете от други училища от нашата община които са консумирали същата тази храна”.

 Vesti.bg. 

Добавете Вашия коментар

TOP