Два випуска на Американския университет отбелязват завършването си днес

09 Май 2021 | 11:32
0 коментара
Култура

2 випуска на Американския университет в Благоевград отбелязват завършването на висшето си образование днес. Програмата е с 2 церемонии – сутрешна и следобедна, без присъствието на външни лица.

В 10.30 ч. АУБ ще връчи дипломите на студентите от випуск 2021, а в 16.15 часа ще отпразнува завършването на випуск 2020, което миналата година беше отбелязано само онлайн.

Световната пандемия от коронавирус ще даде отпечатък и върху тази двойна церемония – освен че ще се проведе без родители, гости хи журналисти, тя ще е организирана и в хибриден формат – студентите, които не могат да присъстват на живо, ще могат да се включат онлайн в профила на АУБ във Facebook, тя ще се излъчва и на екрана на „Ларго мол“ в Благоевград.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането ще бъде Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95, с успешна кариера във финансовата сфера.

56% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Колумбия и САЩ. И тази година най-много са дипломираните в специалността „Бизнес администрация“ (44%), следвани от „Компютърни науки“ (13%), „Журналистика и масови комуникации“ (10%) и „Икономика“ (8%). 53% от възпитаниците на университета завършват висшето си образование с две специалности. Всеки от завършилите университета получава по 2 дипломи – американска и българска.

Добавете Вашия коментар

TOP