Два отбора бяха уличени в измама с нередовни футболисти в пиринската бундеслига

22 Март 2023 | 12:27
0 коментара
Спорт
Благоевград
Два отбора бяха уличени в измама с нередовни футболисти в пиринската бундеслига

Два отбора бяха уличени в измама с нередовни футболисти в пиринската бундеслига, а аутсайдерите най-сетне се пробудиха от зимния сън с положителни резултати след паузата. Безуспешен опит да използва играч с фалшив профил направи опашкарят в „А“ областната група „Подгорец /Коларово/, който приложи номера в домакинството срещу „Граничар“ /Логодаж/. Последният съдийски сигнал фиксира подялба на точките с равенството 1:1. Впоследствие обаче отговорните фактори в ОС на БФС – Благоевград констатираха нарушението на правилата и Спортно-техническата комисия присъди служебно 3:0 в полза на гостите плюс глоба за прегрешилия клуб в размер на 200 лв. На коларовци и граничарите очевидно не е писано в настоящия сезон да изиграят поне един редовен мач помежду си. Есенният двубой продължи само едно полувреме, след като при резултат 3:0 за съперника на почивката подгорци си вдигнаха шапките и потеглиха към Петрич, което им костваше загуба с 0:6.

Президентката на граничарите Ана Петрова /сн. 1/ и подопечните й /сн. 2 и 3/ пиха по една студена вода на 12 март в Коларово, преди да получат втората си служебна победа над този съперник в кампанията

По схемата 0:3 служебно и  минус 200 лв. от бюджета за нередовен състезател в подгрупа „Места-Изток“ беше санкциониран съставът на „Долно Дряново“, а трите точки отидоха в актива на „Кочан“.

Отминалият кръг донесе забравени емоции за феновете на два отбора по поречието на Струма. „Долно Осеново“ спря с 3:3 челника „Спартак“ /Склаве/. Сблъсъкът на последния

срещу втория в АОГ мина през класическа преднина за най-слабия тим в групата, преди гостите някакси да се доберат до хикса през второто полувреме. Валери Крънчов попари противниците с попадение от съблекалнята. Същинският шок за спартаковци обаче дойде в рамките на първия половин час с точните изстрели на Антон Крънчов /10/ и Браян Марков /31/. Страничната греда предотврати четвърто попадение за долноосеновци след изстрел на Кристиян Крушов и авансът се оказа недостатъчен за нещо повече от точка.

Едва втората си победа записа в подгрупа „Струма-1“ съставът на „Градешница“, който разби с 5:0 средняка „Калабак“ /Самуилово/ и израдва близо стотината фенове по трибуните. С два гола блесна 16-годишният Велизар Стоянов, също два и толкова асистенции сложи на сметката си играчът на мача Николай Иванов, веднъж се разписа Краси Стоянов.

Добавете Вашия коментар

TOP