Два мъже от Симитли отивад на съд, обвинени за отглеждане на канабис

16 Май 2021 | 18:54
0 коментара
Общество

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд двама мъже – М.Х. (на 38 години) и Н.А. (на 21 години) от Симитли, обвинени за отглеждане на канабис. От април 2020 г. на обезлесен участък, в близост до къщите в махала Калайджиевци, в района на с. Сенокос, община Симитли, обвиняемият М.Х. засял 11 растения от рода на конопа. Мястото било заобиколено от ниско растяща папрат и широколистни дървета, което създавало естествено укритие за извършване на престъплението.
В продължение на няколко месеца М.Х. и Н.А. ги отглеждали, като поливали почвата около тях. Използвали бидон и маркуч, а водата вземали от гьол, изграден в намиращото се наблизо дере. Двамата водели активна комуникация помежду си, често пътували до въпросния участък с автомобили, което се потвърждава и от справки за трасиране на комуникатор с мобилните им номера, ползвани в клетката на местопрестъплението. С полаганите за растенията грижи те целели бърз растеж и високоефективен добив.
На 09.10.2020 г. след постъпила информация за извършвана незаконна дейност полицейските служители пристигнали на участъка. По същото време обвиняемите били там, като оглеждали растенията и коментирали на висок тон, че са „хубави и вече са готови“.
При задържането им те заявили, че пушат марихуана и растенията са за лична употреба.
В хода на претърсването на ползвания от М.Х. автомобил „Ленд Ровър Дискавъри“ било намерено прозрачно найлоново пликче със суха зелена тревиста маса. При тестването й с полеви наркотест тя реагирала положително на канабис. Същият наркотик бил открит и у Н.А., който го държал в помещение на обитаваната от него къща в гр. Симитли.
Стойността на наркотичните растения, отглеждани от двамата обвиняеми, възлиза на 15 861,78 лева.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP