Два километра е опашката от автомобили на тунела „Железница", изключително натоварен трафик

03 Януари 2016 | 13:05
0 коментара
Общество
Два километра е опашката от автомобили на тунела  Железница, изключително натоварен трафик

Два километра е опашката от автомобили на тунела „Железница”. Задръстването в района се образува в следствие на множеството ТИР-ове но и от автомобили.

Засилено е полицейското присъствие в района на Благоевградска област, трафикът по ГП Е – 79 и АМ „Струма“ е натоварен. Колони от автомобили се образуват на главен път Е79 между селата Плоски и Струмяни, в двете посоки, предаде Агенция "Фокус". В посока юг се движат предимно гръцки и македонски автомобили, а към София - главно български и румънски. В центъра на с. Струмяни е разположен патрулен автомобил с благоевградска регистрация 0669.

Два километра е опашката от автомобили на тунела „Железница. Задръстването в района се образува в следствие на множеството ТИР-ове но и от автомобили. Непрекъсната колона от автомобили се образува и от разклона за Банско при Симитли.

Полицейски патрул с благоевградска регистрация 5702 е разположен на пътя, на който се събира трафикът, идващ от Банско – Гоце Делчев и Кулата – Симитли, Патрул с благоевградска регистрация 8890 има на изхода на Благоевград в посока АМ „Струма. Голямо задръстване се е образувало в района на този пътен участък.

На изхода на областния център преди кръговото има още един патрул с благоевградска регистрация 9068. Припомняме, че полицейски патрули следят за спазването на 40 километровото ограничение в град Кресна, поради зачестилите пътно- транспортни произшествия. На ГКПП "Кулата – Промахон" работят всички гишета, движението се осъществя нормално.

Автомобили с румънска и българска регистрация влизат в страната, а гръцки, които са прекарали празниците в България, я напускат. Много ТИР-ове бързат да преминат граничните пунктове, преди да влезе в сила забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона от 14.00 до 20.00 часа. На територията на областта, част от местата и точките за контрол на ГП Е-79 са: пътен възел Симитли – на км 376+500; пътен възел Брежанска детелина – км 380+600; в района на Кресненското дефиле на км 383+600; Струмяни – км 404+400; Сандански 422+600. Стационарната камера в района Монца не работи.

Пътните настилки навсякъде в са мокри от продължаващите валежи от дъжд и сняг. От Областно пътно управление - Благоевград съобщиха, че навсякъде настилките са почистени и опесъчени.

В Областния център общо 9 машини са ангажирани с поддръжката на основните улици и булеварди при продължаващите валежи от сняг.
 

Добавете Вашия коментар

TOP