Два дни хора, песни и танци за Трифон Зарезан в село Делчево

06 Февруари 2024 | 08:50
0 коментара
Общество
Благоевград
Два дни хора, песни и танци за Трифон Зарезан в село Делчево

Стотици хора се събраха, за да празнуват в село Делчево на традиционния празник на виното, посветен на Трифон Зарезан. Празникът се организира от Община Гоце Делчев вече 19 години и продължава два дни.
В първия ден, любители, производители на вино и ракия от цяла България и съседна Гърция, се включиха в традиционния конкурс за най-добър винопроизводител и производител на ракия.
Кулминацията на празника бе в неделния ден, когато и времето бе изключително благоприятно. Извършено бе традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В него, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов се включиха и гости от общини в съседна Гърция. На събитието присъстваха още народният представител Богдан Боцев, заместник министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-кметовете на община Гоце Делчев Валери Сарандев и Саид Иброш и общински съветници.
След това, на площада в Делчево започна и празничната програма, която откриха атрактивните бабугери от село Мосомище. Стотици хора от района и гости от цялата страна се включиха във веселието и изпълниха селския мегдан. В празничната програма участваха мъжката фолклорна група от село Абланица, фолклорен ансамбъл „Топлика“ от с. Мосомище и танцова формация „Гайтани“ от гр. София. Кметът на община Гоце Делчев награди съставите, участници в програмата с грамоти и им благодари за настроението, което създадоха на празника.
В село Делчево два дни се веселиха за Трифон Зарезан,имаше и наградиВ село Делчево два дни се веселиха за Трифон Зарезан,имаше и наградиВ село Делчево два дни се веселиха за Трифон Зарезан,имаше и наградиВ село Делчево два дни се веселиха за Трифон Зарезан,имаше и наградиВ село Делчево два дни се веселиха за Трифон Зарезан,имаше и награди

Добавете Вашия коментар

TOP