Дузпа в продълженията прати ЦСКА 1948 на полуфинал за Купата

06 Април 2023 | 08:03
0 коментара
Спорт
България
Дузпа в продълженията прати ЦСКА 1948 на полуфинал за Купата

ЦСКА 1948 е последният четвъртфиналист в турнира за Купа на България по футбол, след като надделя с 1:0 над Арда при гостуването си в Кърджали след продължения.

Двата тима не си отбелязаха гол в редовното време и дузпите се виждаха, когато „червените“ получиха 11-метров наказателен удар в 117-ата минута за игра с ръка на Милен Желев, а точен бе Педриньо, за когото това бе дебютен гол с екипа на столичани.

Тази дузпа бе отсъдена, след като ВАР-съдиите повикаха главния арбитър Валентин Железов да прегледа ситуацията, след която той посочи бялата точка.

В 53-ата минута обаче Железов отмени отсъдената за Арда дузпа след консултация с ВАР. Тогава Преслав Боруков бе изведен сам срещу стража на "червените", който обаче скъси ъгъла и изби в корнер. При последвалото изпълнение Умар Сако игра с глава и прати топката в ръката на Сидклей. Главният арбитър посочи бялата точка, но след консултация с ВАР отмени дузпата.

Така възпитаниците на Тодор Янчев се присъединяват към Локомотив София, Лудогорец и Черно море в следващата фаза. Жребият за полуфиналите е утре, 6 април, от 11.00 ч.Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP