Дупничанинът Кирил Милов с последно контролно преди световното по борба

08 Септември 2023 | 16:32
0 коментара
Спорт
Благоевград
Дупничанинът Кирил Милов с последно контролно преди световното по борба

Българските национали по борба класически стил направиха контролни срещи с представители на Куба на базата в Тетевен. И двата тима се подготвят за световното първенство в Белград, което е първа олимпийска квалификация.

Кубинските борци избраха да тренират в България за втори път преди важен старт. Те бяха на лагер в страната ни и преди Олимпийските игри в Токио.

С тима в Тетевен е и звездата на отбора петкратният световен шампион Михаин Лопес, който в Токио спечели рекордна четвърта титла в тежка категория.

Луис Орта, друг златен олимпийски медалист, също се подготвя в България. В японската столица той спечели титлата в категория до 60 кг, а сега ще атакува квотата в по-горната категория до 67 кг.

Схватките в Тетевен бяха изгледани от президента на федерацията Христо Маринов и от Армен Назарян, който отговаря за националните отбори. В заниманията се включиха и по-младите борци, водени от националния треньора на юношите Юлиян Георгиев.

Националите в класическия стил пътуват за Белград на 20 септември.

Световното първенство започва на 16 септември с надпреварата в свободния стил, в който ще стартират Георги Вангелов (57), Микяй Наим (65), Рамазан Рамазанов (70) и Михаил Георгиев (79).

В класичесия стил България ще бъде с всичките си лидери - Едмонд Назарян (60),Кирил Милов (97), Абу-Муслим Амаев (63), Семен Новиков (87) и Айк Мнацаканян (77).

При жените на тепиха ще излязат Евелина Николова (57), Биляна Дудова (62), Мими Христова (65), Юлияна Янева (68) и София Георгиева (72).

Добавете Вашия коментар

TOP