Дупничанин сам ремонтира Аракчийския мост

26 Април 2023 | 10:49
0 коментара
Общество
Кюстендил
Дупничанин сам ремонтира Аракчийския мост

Мъж от Дупница сам и с лични средства ремонтира мост, през който премина трафикът от Благоевград през АМ „Струма“ и пътуващите за Кюстендил.

Методи Пръжков е обезопасил парапета на Аракчийския мост. Тъй като не е могъл да ползва електрожен, защото няма ток, а къщата му е далеч и заради това го вързал по свой начин.

"Вандали постоянно чупят предпазната ограда на съоръжението, а след набезите им, в оградата се отворили огромни дупки, които основават заплаха от произшествия. Живея съвсем наблизо – между двата моста и виждам, когато тийнейджъри се събират на големи групи и преминавайки откъртват новото съоръжение, което не е много стабилно. Има плаващи ребра, които много лесно се чупят. Просто си играят, чупят ги и се веселят. Когато 2-3 дена никой не го оправи, аз идвам и го връзвам. По моста има няколко вързани ребра от плаващите, защото иначе е празно. Трябва да го направиш, иначе така ще си стои. Много е опасно инак, защото хората преминават и се държат, могат да паднат", заяви Методи Пръжков пред БНТ. Същевременно от медията са отправили въпроси към Агенция „Пътна инфраструктура“ дали са запознати със състоянието на моста, но към момента отговор – няма.

Добавете Вашия коментар

TOP