Драматичният театър в Благоевград очаква млади таланти

31 Август 2022 | 15:14
0 коментара
Общество
Драматичният театър в Благоевград очаква млади таланти

Драматичният театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград започва прием на нови таланти. В Детската школа към театъра, от първи септември, могат да се запишат всички желаещи на възраст от 6 до 18 години. Това може да стане на касата на културната институция.

Първата среща на младите таланти, от 6 до 12-годишна възраст, с техния преподавател – актьора Теодор Куков, ще бъде на 4 септември ( неделя) от 13:30 часа.

„Тогава ще се запознаят самите деца, ще бъдат разделени в групи спрямо тяхната възраст“, обясни за Радио Благоевград Теодор Куков. Той поясни, че началото ще бъде за упражнения, под формата на игри, с които се развиват най-различни умения в децата. „По този начин децата успяват да се „свържат“ едно  с друго, учат се на дисциплина, на отговорност,  запознават се с театъра, защото той е комплексно изкуство и включват в себе си и музика, танци, изобразително изкуство, като по този начин децата се обогатяват и като хора“, допълни още актьорът Теодор Куков. По думите му, е много важно децата да се научат да не се отказват, да са отговорни, да са дисциплинирани и да обичат изкуството.

Младите таланти ще имат възможност да се срещнат и с утвърдените актьори от Драматичен театър „Никола Вапцаров“, както и да присъстват на техни постановки, за да станат част от магията на театъра.

Добавете Вашия коментар

TOP