Драма в Благоевград! ЦСКА препъна Пирин в последните минути, победи орлетата с 2 :1!

11 Март 2018 | 18:14
1 коментара
Спорт

Пирин изпусна да запише точки при домакинството си на ЦСКА-София в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Благоевградчани поведоха в резултата с красив гол на Радослав Кирилов в 30-ата минута. В края на срещата обаче допуснаха пълен обрат. Първо Александър Георгиев изравни в 88-та минута, а Каранга донесе трите точки на софиянци в 5-ата минута на продължението.

Гостите започнаха по-напористо срещата и първият шанс се откри пред тях, но Каранга стреля с глава над напречната греда в 6-ата минута.

Пирин отговориха с опасен шут на Хендерсън след заучено положение от корнер, който Черниаускас изби в корнер.

В 12-ата минута съдията спести директен червен картон на Жеферсон, който фаулира, излизащия сам срещу вратаря Кирилов, но получи само жълт картон. Само 180 секунди по-късно Жеферсон извърши нов фаул, спирайки опасна атака на „орлетата“, но пак се размина с изгонване.

В 25-ата минута благоевградчани бързо изпълниха фаул отляво, Ради Кирилов бе оставен абсолютно непокрит и се наложи Черниаускас да го пресрещне, последва пас към Преслав Йорданов, който не успя да вкара в мрежата на гостите, тъй като стреля в крак на защитник.

Така се стигна до 30-ата минута, в която Пирин откри резултата. Хендерсън пусна великолепно към Радослав Кирилов, който изпревари Манолев и с диагонален шут от малък ъгъл под плонжа на Черниаускас отбеляза - 1:0 за благоевградчани.

В 42-ата минута Анте Рениа мина между трима футболисти в червено и шутира мощно от 18-19 метра, но Черниаускас спаси.

До края на полувремето Десподов на два пъти имаше шанс да изпълни пряк свободен удар около границата на наказателното поле, но и двата му шута се спряха в стената.

В началото на втората част гостите опитаха да изненадат Костов с два далечни изстрела, но първият бе спасен от вратаря, а вторият, на Тиаго, излезе в аут.

В 70-ата минута червените бяха близо до изравняване на резултата, когато отбраната на Пирин буквално "замръзна", но първо шут на Каранга бе блокиран, а после и Джеси не изигра положението по най-добрия начин.

В последните минути футболистите на Милен Радуканов видимо отпаднаха физически и положенията пред Костов не закъсняха. В 83-ата минута Каранга стреля с глава в аут от 3 метра. Само 120 секунди по-късно отново голмайсторът на гостите не намери целта и пак след удар с глава от близка дистанция.

В 88-ата минута гостите достигнаха до изравнително попадение. Александър Георгиев шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на Конър Хендерсън и влезе в долния ляв ъгъл на вратата на Красимир Костов.

ЦСКА-София достигна и до пълен обрат в последните секунди на даденото от съдията 5-минутно продължени, когато Георгиев изведе много хубаво Каранга сам срещу Костов и голмайсторът на софиянци не сбърка – 1:2.

Добавени коментари

Пирин публикува:
11 Март 2018 | 21:47
Продължението беше само 3/ТРИ/ минути, а не 5.

Добавете Вашия коментар

TOP