Дядо предизвика пожар изварявайки зимнина в благоевградския кв.Еленово

19 Август 2015 | 18:55
0 коментара
Общество
Дядо предизвика пожар изварявайки зимнина в благоевградския кв.Еленово

Възрастен благоевградчанин предизвика пожар в сухи треви, изварявайки зимнина, опита се сам да гаси огъня, пристигна и пожарна.

Инцидентът стана в най-голямата горещина днес към 16 ч. в ж к "Еленово". Възрастен мъж решил да извари буркани със зимнина, запалвайки огън под казана, без да се съобрази, че пали огъня директно върху сухата трева. Запалил огъня и сухата трева лумна като барут. Човекът се опита сам да гаси пожара, което се оказа "мисия невъзможна". А можеше от горещината да му стане лошо и да падне в огъня. Съседи се обадиха на пожарната, след като възрастният видя, че сам не може да се справи с пожара, предизвикан от самия него.

Добре, че пожарът нямаше накъде да се разпространи, тъй като около горящите треви имаше пътеки, които нямаше как да прескочи. Надолу към улицата пък нямаше как да тръгне, тъй като огънят горя върху покритите с пръст гаражи.

Пристигналият екип огнеборци доизгасиха изгорялата вече трева.

Случаят е маловажен, тъй като реално изгоря половин декар суха трева. Но пък показва пълното безхаберие на българина при боравене с открит огън в августовските горещини. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP