Дядо Коледа ще посети благоевградското село Падеш

23 Декември 2023 | 14:03
0 коментара
Общество
Благоевград
Дядо Коледа ще посети благоевградското село Падеш

Дядо Коледа ще посети днес благоевградското село Падеш, за да се срещнат с децата. Срещата е от 12:00 часа на площада в селото, разказа за БТА кметът на Падеш Александър Стаменов. В зависимост от метеорологичните условия Дядо Коледа ще пристигне пред елхата в центъра или в местното читалище, допълни той. 

Инициативата дойде от хора в селото и досега не се е случвала, поне аз не помня, каза още най-младият кмет в общината, който е на 23 години и бе избран от жителите на Падеш на проведените през октомври местни избори. Първоначално очаквахме пет до десет деца, но се оказа, че интересът е много голям и ще са над 50, посочи Стаменов. За всяко едно от децата е предвиден символичен подарък. 

Децата са както от селото, така и гостуващи на бабите и дядовците си, има и деца от Благоевград, които ще дойдат специално за празника, разказа кметът на Падеш. Той допълни, че именно популяризиране на красотата на селото е една от амбициите му. Много се радвам, че хората се включват, помагат изключително много и мисля, че са щастливи, допълни Александър Стаменов. /БТА

снимка- илюстративна

Добавете Вашия коментар

TOP