Дядо даде 11 бона на ало измамници

26 Януари 2024 | 16:46
0 коментара
Криминално
България
Дядо даде 11 бона на ало измамници

Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха помагач в телефонна измама за по-малко от 24 часа, съобщиха от на Областната дирекция на МВР.

Мъж на 87 години съобщил в полицейското управление в Шумен във вторник, че е измамен по телефона. Обяснил, че предходния ден бил потърсен от непознат, който се представил за началника на полицията в града.

Съобщил му, че се извършва акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да съдейства. Обяснил, че за целта трябва да остави парична сума, която измамниците, като вземат, ще бъдат задържани на място и ще да бъдат осъдени. Обещали му, че след акцията парите ще му бъдат върнати.

С мисълта, че помага на полицията, мъжът оставил 11 000 лв. на определено място на ул." Ген. Гурко" в Шумен и се прибрал в дома си. На следващия ден съобщил в полицейското управление за случилото се.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление. Криминалисти от полицейското управление в областния град предприели редица действия за установяване на извършителя. Влезли в дирите на 37-годишен мъж от Шумен, който бил установен и разпитан.

Пред полицейските служители той обяснил, че бил нает от непознати по телефона, за да извърши куриерска дейност. Трябвало да вземе от определено място пакет и да го занесе до друго. За услугата щял да получи добро възнаграждение.

Мъжът е разпитан пред съдия, повдигнато му е обвинение във връзка с извършеното престъпление. Работата по документиране на случая продължава.

За опити за телефонни измами в Шумен предупредиха от Областната дирекция на МВР на 23 януари.

Добавете Вашия коментар

TOP