„Държавата да се меси в сделки мисля, че не е либерален подход”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след първата част на семинар на тема „Отворено управление - нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решение”.

„Остатъчният пакет от ЕРП-тата, съвсем скоро, преди няколко години, мисля, че първото правителство на Борисов го приватизира. Само в рамките на няколко години, ако властта и държавата има друго мнение, иска да развива друг процес, то според нас това не е либералният подход. Ако има такъв ход само след няколко години пак ще ги приватизираме тези придобити от държавата акции”, каза Карадайъ по повод намерението на правителството да закупи контролен пакет в енергоразпределителното дружество, отговарящо за Западна България.

Карадайъ каза още, че ДПС вече има готовност да участва в избори. И допълни, че след вота през 2017 г. се е получило обединение на избирателите на партията, като това продължава и в момента: „Избирателите на ДПС са в процес да се обединяват”.

„Свободните и активни граждани с помощта на информационните и комуникационните технологии могат да се превърнат в мощен катализатор на необходимите социални промени”, допълни лидерът на ДПС.

Гост на семинара е сър Греъм Уотсън, дългогодишен председател на Алианса на либералите и демократите за Европа, чиито член е ДПС.