ДПС с трима кандидат-депутати от Разложко

12 Октомври 2021 | 13:05
0 коментара
Политика
ДПС с трима кандидат-депутати от Разложко

ДПС излиза с трима кандидат-депутати от Разложко в листата си за предстоящите частични парламентарни избори през ноември. Седмото място в листата е отредено за лидера на младежкото ДПС в община Белица Фатима Йълдъс. Тя е учител и е родом от село Краище. Йълдъс е за трети път в листата на ДПС.

Фатима Йълдъс

Само шест месеца след учредяване на структура на ДПС в Разлог общинския център има двама  кандидат-депутати. Под номер 17 в листата е заместник-председателят на разложката структура Здравка Гешева, а под номер 19 е Красимир Аликов от разложкото село Баня. Двамата са сред учредителите на структурата в Разлог през месец март.

Здравка Гешева

Тя е завършила бившия Институт по машиностроене и електротехника, впоследствие включен в структурата на ЮЗУ „Неофит Рилски“,  сега технически факултет. Тя е дъщеря на един от бившите директори на „ДГС Разлог”, сега пенсионер, инж. Димитър Гешев и на секретаря на БЧК – Разлог Милка Гешева. Има дъщеря на 16 години.

Красимир Аликов

Той е завършил  ЮЗУ „Неофит Рилски“, специалност „Мениджмънт“. Има дъщеричка на 2 годинки. И двамата са сред новите лица на политическата сцена.

Припомняме, че на предишните парламентарни избори ДПС зае третото място в Благоевградска област, като събра 17,58% от вота на гласоподавателите и спечели две депутатски места. За партията преференциалният вот не е типичен, което означава, че и тримата кандидати от Разложко най-вероятно ще останат извън парламента./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP