ДПС отвя ИТН и БСП в област Благоевград

16 Ноември 2021 | 10:11
0 коментара
Политика
ДПС отвя ИТН и БСП в област Благоевград

РИК - Благоевград обработи всички протоколи и разписки от машинния вот за депутати и президент.

ГЕРБ в Пиринско са победители с получените 30 791 гласа. Очакванията са, съпартийците на Бойко Борисов ще вкарат в НС трима депутати-водачът Росен Желязков, Стефан Апостолов от симитли и петричанинът Костадин Стойков. Има шанс да влезе и банскалията Александър Мацурев.

"Продължаваме промяната" са с 22 791 избиратели в Благоевград и региона. Както вече информирахме техните сигурни мандата ще са три - В НС влиза преподавателят в АУБ Андрей Гюров, Владимир Табутов. За третото място спорят режисьорът Станислав Кимчев - син на покойния театрален шеф Николай Кимчев и биопроизводителката от Кресна Росица Телкеджийска.

За ДСП вот са дали 19 060 души, като най-много са в Белица. Водачът Делян Пеевски има 286 преференции.

Партията на Слави Трифонов - ИТН, е спечелила доверието на 12 014 избиратели.

БСП на тези парламентарни избори са на незавидното пето място. Предполага се, че в парламента влиза единствен професор Георги Михайлов. Най-много преференции има гоцеделчевецът Богдан Боцев - приблизително 1900. Отчетените действителни гласове за социалистите са 11 208, съобщиха от РИК-Благоевград.

Демократична България са с 5026 гласа.

ВМРО имат 3311 гласоподаватели. Съпартийците на отпадналата от надпреварата Мая Манолова са спечелили 2390 привърженици в региона.

Най-малко са гласовете за атрактивния бизнесмен от сатовчанско Арбен Хавальов и партията му "Бригада" - 74 гласа. За "Атака" са гласували 380 души.

ДПС отвя ИТН и БСП в област Благоевград
TOP