ДПС няма да подкрепи кабинет на партиите, загубили изборите

19 Април 2021 | 13:58
0 коментара
Политика

ПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха последните избори. Едната загуби над 300 000 гласа, другата – 450 000 гласа”. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на консултациите при държавния глава за формирането на ново правителство.

“Ние изразихме нашата готовност за подкрепа на правителство от трите нови партии”, добави той, но при спазване на определени приоритети –  борбата с COVID със социално икономическите мерки и ускорена ваксинация, изготвяне на плана за устойчивост, гарантиране на достойното ни членство в евроатлантическите структури.

“Разчитаме на вашите дългогодишни опит и традиции в една много важна мисия – да се намери верният баланс между неотложни законодателни промени и много важната задача – съставяне на правителство”, каза по време на консултациите държавният глава Румен Радев.

Той попита и какви са нагласите на движението за евентуално връчване на третия мандат за съставяне на правителство на тях, но лидерът на ДПС не отговори на този въпрос.

Добавете Вашия коментар

TOP