ДПС на консултациите с президента: Време е да се обърнем отново към избирателите

27 юни 2022 | 15:56
0 коментара
ДПС на консултациите с президента: Време е да се обърнем отново към избирателите

"Отговорното отношение на ДПС към етническия мир е факт. Факт е, че в кризисни моменти вие винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона. Надявам се, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство."

Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с ДПС. Именно с движението приключва първия кръг от разговори на "Дондуков" 2, след като по-рано "Продължаваме промяната" и БСП заявиха, че няма да отидат в президентството, защото гласуват на второ четене актуализацията на бюджета в ресорната парламентарна комисия.

"Вие стоите близо до вашите избиратели и знаете техните тревоги - от растящите цени, от продължаващата война. Тези кризи не могат да бъдат решени само от една политическа сила. Знаете колко е важна ролята на политическите лидери за решенията, които се вземат, за да се работи в интерес на всички български граждани. Ние сме член на важни съюзи, очакваме още по-голяма подкрепа от там. Очакваме българските институции да работят така, че да използваме всяка възможност от нашето членство и да не позволяваме България да остава в периферията на ЕС. Това означава да имаме по-единна външна политика", подчерта Радев пред ДПС.

От своя страна лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви, че настоящата политическа криза е естествен край на "политиката, основана на лъжата и омразата".
 

"Коалицията не се основаваше не на ценности и политики, а на база отрицание и цялата й идейност беше основната на лъжата. Ние в НС се опитвахме да разобличаваме лъжите на последното управление. Политическата криза е шанс за излизане от нея. Проваленото правителство отказваше да има диалог с опозицията за проблемите на българските граждани, но после се разбра, че има отказ и от диалог вътре в досегашното управляващо мнозинство. Самонарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от "правилните хора", посочи Карадайъ.

"Според нас трудно може да се намери диалог за постигане на хомогенно мнозинство в този парламент, за да има категорично евроаталантическо управление в България. Ние трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с отговорност политическите партии. И в следващия парламент да влезем не с омраза и отрицание, а точно обратното - да влезем с нашите ценности, цели и приоритети за държавата", обясниха още от ДПС.


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?