За да бъдат ръцете ни мекички, за да се радваме на красив маникюр, за да се преборим със студеното време и препаратите за почистване, с които им вредим ежедневно, новото видео от канала Natali's Beauty показва 7 малки тайни за красиви ръце и нокти за този сезон.

Вижте всички тях в нашата галерия с подробни описания

Храненето
Красотата винаги идва отвътре навън, затова за здрава кожа на ръцете и здрави нокти трябва да се храните с богати на различни витамини и минерали храни. И разбира се храни, богати на мастни киселини, като Омега 3 и Омега 6 - основно от риба, ленено семе и масло.

Цитрусови масла
Ако искате да се радвате на здрави нокътни плочки, има една хитрост как да го правите. Повечето професионални масла за нокти са с високо съдържание на масла от цитруси, които заздравяват и подхранват нокътните плочки. Домашен трик е просто да срежете един лимон на две, да вкарате пръсти в половинката и да постоите така 30-40 минути. Разбира се, трябва да сте без лак върху ноктите си.

Вижте още три рецепти за домашни ексфолианти за устни

Арганово масло
Ако пък искате да имате меки и здрави кожички около ноктите или да заздравите ранички, използвайте познатото арганово масло или просто зехтин, който ще спомогне кожата да заздравее и да е мека.

Алое вера
Винаги имате варианта да използвате кремове, богати на алое вера, но моето предложение е директно да се сдобиете с едно от тези чудотворни растения в дома си.

Източник: Thinkstock/Guliver

Розово масло
Ако сте от дамите, които нямат миялна машина вкъщи, а ежедневно мият съдовете си ръчно, точно като мен, вероятно знаете как понякога препаратите изсушават кожата на ръцете ни.

А кои са останалите трикчета - вижте във видеото горе