Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността на пътищата в Пиринско по време на празниците

22 Декември 2022 | 13:00
0 коментара
Криминално
Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността на пътищата в Пиринско по време на празниците

Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността на пътищата и реда в населените места в област Благоевград по време на предстоящите празници, беше посочено на брифинг днес в Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.

С акция под надслов „За спокойни и сигурни коледни и новогодишни празници“ се предприемат редица действия, като още от утре, 23 декември, ще бъде създадена допълнителна организация за контрол на пътното движение, каза пред журналисти комисар Димитър Ичев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград. През почивните дни ще бъдат извадени допълнителни наряди, които ще са на уязвимите точки на пътната артерия от републиканската пътна мрежа.

Допълнителни полицейски екипи ще има на автомагистрала „Струма“, на главния път Е-79, както и на път II-19, каза началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ при сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Благоевград Георги Бучков. Основната цел на екипите ще е да следят за рисково поведение на водачите, а при установяване на такова, ще бъдат извеждани от колоните, каза ст. комисар Бучков. Акция ще има и в дните между 24 и 27 декември, както и в първите дни на януари, а акцент ще е управление на МПС под въздействие на алкохол или наркотични вещества, управление от неправоспособни водачи и за скорост, допълни той.

На територията на районите управления в Банско и Разлог ще бъдат командировани 30 полицейски служители от страната, които ще осъществяват съвместни патрули с местните полицаи. На всички входно – изходни пътни артерии в района на Банско и Разлог ще има постоянно полицейско присъствие и ще се осъществява контрол на движението по пътищата, стана ясно на брифинга.

По време на всички почивни дни на територията на областната дирекция ще бъдат натоварени всички технически средства за контрол на скоростта, ще бъдат използвани максимално и всички налични средства за контрол на водачи, употребили алкохол и наркотици, каза още ст. комисар Георги Бучков./bta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP