Донев: Служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания

22 Февруари 2023 | 11:51
0 коментара
Общество
Донев: Служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания

По-малко от 40 дни остават до 2 април. С това се ускорява темпото и сложността на задачите, които трябва да решаваме в рамките на правомощията ни като служебно правителство. Правим необходимото, за да подпомогнем основния компетентен орган – ЦИК за подготовката и провеждането на изборите. Това каза служебният премиер Гълъб Донев на заседание в Министерския съвет (МС), предаде репортер на БГНЕС.

 

Последните промени в ИК пораждат неясноти и трудности и практически трудности. Отговорите на всички основни въпроси каква ще бъде избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите на отделните участници и каква конфигурация ще се получи в 49-ото НС, на зависят единствено и само от партиите и коалициите, добави Донев.

„Служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания и не работи за или против една или друга политическа формация“, заяви Донев и отбеляза, че от 49-ото НС очаква да се формира устойчиво мнозинство, а не тематични коалиции, както и да излъчи работещо правителство.

Българските граждани, според него, очакват народните представители да разгледат своевременно законите, свързани с присъединяването към Шенгенското пространство, Еврозоната и ПВУ.

Служебният премиер добави, че през оставащите дни партиите и коалициите разполагат с достатъчно време да спечелят доверието на гражданите с ясни политически послания. „Ние от своя страна продължаваме да работим за решаването на реалните проблеми на хората. Днес ни предстои да разгледаме постановлението за изменение и допълнение на Устройствения правилник на държавния авиационен оператор, с което на държавния авиационен оператор ще му се наложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух“, съобщи той.

Донев е категоричен, че няма съмнение, че това е работещо решение в полза на българските граждани. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP