Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция, с ДБ - да разговаряме, с ДПС и БСП - не

17 Август 2022 | 18:05
0 коментара
Политика
Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция, с ДБ - да разговаряме, с ДПС и БСП - не

"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще се опитаме да направим правителство с партиите, с които сме си идеологически близки, каза той. С ПП коалиция засега не е възможна поради "абсолютната немощ", която са показали в управлението. Но това може да се промени, ако се изменят. "За да е възможно партньорство, е необходима еволюция при тях", посочи зам.председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

С ДБ можем да разговаряме, продължи той.

 

Коалиция с ДПС няма да бъде приета от избирателите ни. А за коалиция с БСП имаме решение още преди 5-6 години на нашата конференция - без коалиция със социалистите, обясни Томислав Дончев.

 

Не бихме работили с някого, с който съвместната ни работа не би довела до резултат или би довела до низ от скандали, обобщи зам.председателят на ГЕРБ.

 

Въпросът за бъдещи коалиции трябва да се задава най-рано в нощта на изборите, когато има яснота за класирането, заяви в "Лице в лице" по БТВ Домислав Дончев от ГЕРБ. Той отговори така на въпроса с коя партия или коалиция биха се коалирали.

 

Спомням си няколко политически сили, за които основният наратив е кого не харесват и с кого няма да работят, добави Дончев.

 

Досега винаги когато сме избирали партньори сме избирали "за" - какво да направим за България, как да овладеем кризите. Никога не сме действали "против", продължи Томислав Дончев.

 

Щяхме да направим отворен търг за газ, ако управлявахме, каза Дончев, запитан как биха постъпили по газовата криза, ако бяха на власт. Ако ние бяхме на власт, газовата връзка с Гърция щеше да е завършена отдавно, посочи бившият депутат от ГЕРБ.

 

В последната година - година и половина "Газпром" е ненадежден доставчик на газ. А ние не можем да оставим българските потребители да бъдат подложени на този риск, подчерта той.

 

Запитан за подобрените отношения на ГЕРБ с президента Румен Радев, Томислав Дончев каза, че в "последната година, година и половина г-н президентът не ни е давал поводи за критики".

 

Модел "ГЕРБ - ДПС" няма, никога не сме управлявали с ДПС, посочи Томислав Дончев. А що се отнася до "модела ГЕРБ", това е да се строи, да се решават проблемите, каза Томислав Дончев.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP