Домът на културата в Гоце Делчев е напълно обновен по мащабен проект

15 Март 2024 | 09:51
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Домът на културата в Гоце Делчев е напълно обновен по мащабен проект

Обновиха изцяло Дом на културата "Пейо Яворов" с 8 465 059 лева.

В рамките на реализиран проект от Община - Гоце Делчев, са извършени строителни дейности по цялостно обновяване на сградата и помещения в нея. Въведени са мерки за енергийна ефективност, възстановени и изградени всички системи, свързани с осигуряване на безопасност по време на провеждане на културните мероприятия и представления. Монтирани са модерни системи за озвучаване и акустика, ефектно осветление, сценична механизация и др. в залите в сградата; изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания до всички нива и помещения в сградата.

Сградата е строена преди повече от 40 години и в нея с доброволен труд, материали и всякаква подкрепа са участвали гоцеделчевци. Културният дом сега е с нова визия. Стоителните дейности са изпълнени от фирмата на бизнесмена Георги Шапков.

„Искаме всичко това, което е изградено преди години с много любов от хората за хората, да се съхрани и за следващите поколения. Сега го обновихме и ремонтирахме, като то се превърна в един истински модерен и уютен Дом на културата. Много важно е от тук нататък, направеното да се пази и от гражданите“, каза кметът Владимир Москов.

Освен всички направени ремонти и подобрения, посетителите на Дома на културата ще могат да се насладят и на прекрасни картини, съхранени във фонда на читалище „Просвета – 1865“, които красят коридорите и стълбищата.

Добавете Вашия коментар

TOP