Домашно насилие: Задържаха мъж за системен тормоз над баба си

07 Август 2023 | 13:05
0 коментара
Криминално
България
Домашно насилие: Задържаха мъж за системен тормоз над баба си

Прокуратурата внася искане в съда за задържане на обвиняем 36-годишен за нарушена заповед за незабавна защита спрямо 77-годишната си баба в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

Той не изпълнил заповедта в периода от 1 до 6 август. В хода на разследването е установено, че мъжът проявявал агресия спрямо баба си, с която живеел в едно домакинство.

През месец април 2022 г. той причинил лека телесна повреда на жената и е бил осъден на 6 месеца затвор. Той изтърпял наказанието си през май 2023 г., след като изтърпял ефективното наказание и продължил да посещава жилището на баба си, искал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

На 27 юли е била издадена заповед за незабавна защита от Районен съд-Стара Загора, с която се забранявало на мъжа да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра.

Въпреки че бил запознат с издадената заповед, той я нарушил, като отново посетил дома на баба си, поискал ѝ пари и след като не му дала, я ударил и избягал.

На 6 август е бил задържан от полицията. Под ръководството на наблюдаващия прокурор продължава събирането на доказателства. Обвиняемият е арестуван за срок до 72 часа.

Предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Добавете Вашия коментар

TOP